FK Sarajevo golovima Mustafića i Ahmetovića 'slomio' FK Zvijezda 09

Bordo tim slavio sigurnu pobjedu

FK Sarajevo golovima Mustafića i Ahmetovića 'slomio' FK Zvijezda 09

Fudbalski klub Sarajevo pobijedio je večeras na domaćem terenu Zvijezdu 09 sa 2:0 u susretu 8. kola Premijer lige BiH. 

Tim s Koševa se dosta mučio u prvom dijelu susreta. Napadali su bordo momci, ali stvorili su tek poneku dobru šansu, a najviše se izdvajaju one Milanovića i Ahmetovića. Ipak, obojica su šutirala pored gola.

Gosti su se orijentisali prije svega na čuvanje svog gola i pokušaj kontra napada, a kao takvi bili su opasni u jednoj situaciji, ali ostalo je 0:0.

Pred sami kraj prvog dijela susreta, preciznije u 43. minuti, domaći sastav je stigao do prednosti. Pogodio je Alen Mustafić i bordo momci su na poluvrijeme otišli s vodstvom od 1:0.

Sarajevo nastavlja s ofanzivom i na početku drugog poluvremena, a to mu se isplatilo u 53. minuti kada Mersudin Ahmetović nakon dugog posta konačno postiže gol i dovodi svoj tim u vodstvo od 2:0.

Do kraja Sarajevo je igralo mirno, držalo loptu u svojim nogama i rutinski susret privelo kraju.

Bordo momci sada imaju 17 osvojenih bodova nakon osam odigranih kola i nalaze se na 2. poziciji Premijer lige BiH, odmah iza Tuzla Cityja koji ima isto bodova, ali bolju gol razliku.

S druge strane, Zvijezda je ostala prikovana za dno tabele jer ima samo tri osvojena boda.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Sarajevo - Zvijezda 09 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Lazić, Hebibović, Gavrić, Ahmetović, Velkoski, Šišić, Milanović, Letić, Mustafić, Šerbečić.

FK Zvijezda 09: Manojlović, Benović, Blagojević, Predragović, Đelmić, Stjepanović, Tojčić, Matić, Vojinović, Correia, Badji.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
TU JE KRAJ NACIONALISTIMA IZ LISTICE..nema para vise...neemmaaaa..
12 0
Edin Merlin
Bravo šampioni !!!!!!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi