Kup BiH, 1/16 finala

Sjajna utakmica u Ljubuškom: Preokret Sarajeva za prolaz u osminu finala!

Danas je odigran meč 1/16 finala Kupa BiH u kojem je NK Ljubuški ugostio FK Sarajevo. Viđen je izuzetno zanimljiv meč, a na kraju je Sarajevo slavilo pobjedu rezultatom 4:2.

Od samog starta meča je bilo jasno da se domaći neće braniti, a hrabra igra im se isplatila već u 11. minuti kada je Ivan Buhač šutirao iskosa sa lijeve strane i pogodio za 1:0. Lopta je na putu ka golu zakačila i jednog defanzivca Sarajeva što je sigurno pomoglo Buhaču da se upište u strijelce.

Potom je Sarajevo krenulo po izjednačenje. Sjajnu priliku je imao Guzina u 21. minuti, ali je njegov šut odbranio golman domaćih.

Sarajeveo je do 1:1 stiglo u 23. minuti preko Salčina, ali se nije dugo čekalo na novo vodstvo Ljubuškog.

Igrala se 27. minuta utakmice kada je Hodžić loše regovao i dopustio Brkiću da dođe do lopte, a napadač Ljubuškog je sjajnim udarcem matirao golmana gostiju za 2:1.

Imao je Ljubuški u finišu drugog poluvremena sjajnu priliku, a ništa manje dobri imalo je i Sarajevo, ali se na odmor otišlo rezultatom 2:1.

U 53. minuti je Sarajevo moglo stići do poravnanja, ali je prečka zaustavila Handžićev pokušaj.

Ipak, gosti vrlo brzo stižu do 2:2 preko Dupovca koji je pogodio nakon kornera.

Nastavila se ofanziva Sarajeva nakon poravnanja, a bordo tim je do preokreta došao u 77. minuti. Guzina se odlično snašao nakon loše reakcije golmana domaćih i pogodio za 2:3.

Pobjedi i plasman Sarajeva u osminu finala potvrdio je Šišić u 87. minuti. Guzina je sjajno prošao i asistirao, a Šišić pogodio za konačnih 2:4.

1/16 finala Kupa BiH:

NK Ljubuški - FK Sarajevo 2:4

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NK Ljubuški: Pavlović, Ćuže, Vištica, Markić, Bošnjak, Lauc, Buhač, Granić, Buhač, Živkušić, Brkić.

FK Sarajevo: Dizdarević, Hodžić, Šabanović, Rahmanović, Salčin, Đokanović, Guzina, Kurdić, Handžić, Dupovac, De Cruz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.