Evropa liga, 1. kolo

Begović nije izdržao protiv Seville, na Kipru "roller coaster" za pamćenje

Admin Čaušević

Počela je nova sezona Evropa lige, a jednu međunardonu utakmicu nakon duže vremena odigrao je i Asmir Begović. 

Begović je stajao na golu Qarabaga, ali na kraju meča nije imao razloga za zadovoljstvo jer je njegov tim poražen s 0:3.

Bh. golman je odlično branio u prvom poluvremenu, da bi u nastavku do izražaja došao kvalitet Andalužana. Gosti su slavili golovima Chicharita u 62., El Haddadija u 78., te Torresa u 85. minuti.

Kontrolor suđenja na ovom meču bio je Elmir Pilav, direktor Sektora za sport pri NFSBiH.

U drugom duelu grupe A igranom na Kipru viđen je pravi "roller coaster". U Nikoziji je Dudelange s 3:4 pobijedio APOEL.

Nakon prvog poluvremena gosti iz Luksembruga su vodili s 0:2, da bi od 54. do 58. minute s tri gola Kiprani preokrenuli na 3:2. Do kraja meča još jedan preokret, igrači Dudelanga su postigli dva gola, a pobjedonosni je djelo Sinanija iz 82. minute.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Utakmice grupe D su donijele dva domaća trijumfa. PSV je s 3:2 pobijedio Sporting iz Lisabona, dok je LASK Linz s 1:0 savladao Rosenborg.

Holandski viceprvak je poslije prvih 25 minuta imao dva gola prednosti nakon pogotka Malen i autogola Coatesa. Fernades je iz penala u 38. minuti vratio goste u igru. U 48. minuti Baumgartl vraća domaćim dva gola prednosti, a konačan rezultat postavio je Mendes u 82. minuti i to samo minut nakon ulaska u igru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.