Premijer liga BiH, 9. kolo

FK Sloboda nemoćan u Doboj Kaknju: Mladost stigla do prve domaće pobjede u sezoni

Midhat Šljivak, foto: Dino Kurbegović

Mladost Doboj Kakanj je u 9. kolu Premijer lige BiH savladala Slobodu rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme donijelo je otvorenu igru sa obje strane i nekoliko veoma dobrih šansi.

Domaći tim je ofanzivnije ušao u ovaj meč i u početnim minutama je prijetio preko Atajića i Horića, ali nije bilo preciznosti u njihovim pokušajima.

Sloboda se potom oslobodila pritiska, a u 21. minuti Tuzlaci su umalo i poveli. Mujagić je izašao sam pred golmana domaćeg tima, lobovao ga je, ali lopta odlazi pored gola.

Nakon još nekoliko šansi na obje strane u 38. minuti Mladost dolazi do vodstva. Dosuđen je penal, a Bahrudin Atajić precizno pogađa mrežu Tuzlaka za prednost od 1:0 nakon 45 minuta igre.

Nastavak meča u Doboj Kaknju nije ponudio previše. Mladost je jako dobro branila stečenu prednost, a u 76. minuti su osigurali tri boda u ovom meču. Hiroš je dobro ubacio iz kornera, a Kenan Horić pogađa pod prečku za 2:0.

Do kraja meča se rezultat nije mijenjao. Mladost je došla do prve pobjede na domaćem terenu ove sezone i veoma važna tri boda.


Premijer liga, 9. kolo:

Mladost - Sloboda 2:0 (Atajić 38'p, Horić 76')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Abudlahović, Horić, Fanimo, Atajić, Hiroš, Hasić, Smajlagić, Dujmović, Crnički, Begić, Isaković.

Sloboda: Lakić, Beganović, Jusić, Uzelac, Pršeš, Bekrić, Buljić, Livančić, Al.Bekić, Martelat, Mujagić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.