Derbi na Tušnju

Lazarević pred Zrinjski: Igrači u ovom trenutku sami sebe motivišu

Endin Čaušević

Fudbaleri Slobode sutra igraju pred svojim navijačima protiv Zrinjskog u derbiju desetog kola Premijer lige BiH.

Iako situacija u Slobodi nije idealna zbog teškog finansijskog stanja ovaj tim se nalazi na šestom mjestu sa 12 bodova. Igrači Slobode sutra će biti na velikom ispitu jer im u goste stiže mostarski Zrinjski.

Pred ovaj meč danas je na Tušnju održana press konferencija na kojoj su se obratili javnosti Mile Lazarević i Samir Bekrić. Trener Slobode poručio je da se nada da će njegov tim biti neporažen protiv itekako kvalitetnog protivnika.

"Nakon poraza protiv Mladosti gdje smo željeli, možda i zaslužili da budemo neporaženi, očekujemo izuzetno kvalitetnu ekipu Zrinjskog. Šta reći o njima osim da su sjajna ekipa sa Miljanom Govedaricom koji igra u životnoj formi. On im je najvažniji igrač. Nadam se da ćemo ostati neporaženi", rekao je Lazarević i otkrio da li je teško motivisati ekipu pored svih problema: "Oni u ovom trenutku sami sebe motivišu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Slobode objasnio je da su Maksimović i Amer Bekrić van stroja, dok Smajić trenira po posebnom programu. Također, osvrnuo se i na neigranje Ivetića u prethodne dvije utakmice.

"Maksimović i Amer Bekić povrijeđeni, Smajić zbog velikog propusta treninga radi po posebnom programu. Ivetić? Plod toga je što je zadnje dvije-tri utakmice on podbacio u igri i to je jedini razlog što nije igrao", dodao je trener Slobode.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.