Zeničani bez nekoliko standardnih igrača na gostovanju u Bijeljini

Zeničani gostuju u Bijeljini

NK Čelik bez četvorice na gostovanju kod FK Radnik

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 10.kola Premijer lige BiH gostovati kod ekipe Radnika.  Nakon veoma loše igre i uvjerljivog poraza protiv Zrinjskog 3:0, crno-crveni ponovo gostuju, ovaj put ekipi Radnika, koja i ove sezone ima ambicije biti u gornjem dijelu tabele.

Izabranici Marka Babića u Bijeljini će morati da budu na nivou igre s početka prvenstva ako žele da ostvare pozitivan rezultat. Otežavajuća okolnost za stručni štab jeste što u sutrašnjem meču neće moći računati na usluge nekoliko standardnih igrača.

Nermin Jamak i Ermin Huseinbašić zbog kartona propustit će Radnik, dok će gostovanje u Bijeljini zbog povreda propustiti i kapiten Salčinović, te desni bek Raguž.

Kada je u pitanju ekipa koja će sutra istrčati na teren u Bijeljini očekuje se nekoliko promjena u svim linijama, osim na poziciji golmana. Zeničani su prošle sezone u Bijeljini odigrali bez golova 0:0, dok je posljednji trijumf Radnik protiv Čelika ubilježio prije dvije godine, kada je u Bijeljini bilo 3:1 za domaće.

Čelik je u posljednje tri gostujuće utakmice (Borac, Rudar, Zrinjski) primio devet, a postigao samo jedan gol što sigurno zabrinjava stručni štab, ali i sve navijače Zeničana, koji su nakon sjajnog starta u posljednjih nekoliko kola potpuno izgubili igru, ali i rezultat, što se osjetilo i na tabeli Premijer lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.