Gdje je nestao Mahmutović?
Iskusni napadač dolaskom Marka Babića na klupu Zeničana pao je u drugi plan

Napadač zabio Borcu pa "sklonjen" iz ekipe

Gdje je nestao Mahmutović?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon devet odigranih kola u Premijer ligi BiH imaju 12 bodova, te se nalaze na osmoj poziciji na tabeli. Zeničani su u posljednjih šest mečeva ubilježili smo jednu pobjedu i forma im je svakako u silaznoj putanji.

Nije pomogla ni promjena šefa struke, jer jednostavno kada je u pitanju NK Čelik na terenu to djeluje potpuno bezidejno, mrtvo, bez ikakvog zalaganja kao da je već kraj prvenstva i kao da se već zna koju će poziciju ekipa zauzeti i ko će zapravo igrati.

Posljednji poraz od Zrinjskog 3:0 pokazao je da su crno-crveni trenutno bliže donjem, nego gornjem dijelu tabele, a nastave li s ovakvim igrama u narednom periodu, neće biti čudno ako ih na tabeli prestignu Velež, Široki Brijeg i Mladost.

U narednom kolu već u srijedu, Zeničani će put Bijeljine gdje će snage odmoriti s domaćim Radnikom, a za ovu utakmicu stručni štab neće moći računati na kartonirane Nermina Jamaka i Ermina Huseinbašića.

Ono što je iznenadilo mnoge ljubitelje nogometa u Zenici jeste što u posljednje tri utakmice među igračima su u zapisniku za meč nema napadača Aidina Mahmutovića. Ovaj iskusni igrač nije bio u kombinaciji za ekipu u duelima protiv Mladosti, zatim u Kupu protiv Rudara, ali ni na susretu koji je odigran jučer pod Bijelim Brijegom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno čudan izbor stručnog štaba, kada se zna da je Mahmutović protiv Borca u gostima prvu utakmicu ove sezone počeo od prve minute i u tom meču je postigao jedini gol za Čelik u porazu 3:1. I kada se mislilo da će ovaj iskusni napadač dobiti veću minutažu u narednim utakmicama, on je jednostavno "sklonjen" u drugi plan i trenutno šef struke ima druge zamisli kada je u pitanju navalni red.

U devet kola u ovoj sezoni Čelik je postigao sedam, a primio 11 golova. Od sedam golova Dilaver i Huseinbašić su postigli po dva, dok su po jedan dodali Vrhovac, Mahmutović i Grahovac.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

VelaHavle
Ovaj Kurbegovic pravi insajder zenicki. Uvijek tu da zakuha hahahaha
2 0
burazengija
Kurbegovicu, kako ce te mrak jedan dan progutati zbog svakakvih tekstova. Smecaru za "cvaju" bi prodao mater. A od pojedinaca primis i pice za tekst.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi