UEFA odlučila

NFSBiH organizuje EP 2022 za mlade nogometašice

Edmir Škorić

Nogometni savez BiH imat će veliku čast, ali i obavezu.

Danas je na redovnoj sjednici Izvršnog komiteta UEFA, održanoj u Ljubljani pod predsjedavanjem predsjednika UEFA Aleksandera Čeferina donijeta odluka da se Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine dodijeli organizacija „U-17“ Evropskog prvenstva 2022. godine u nogometu za žene.

Ovim je ukazana velika čast našoj državi i Savezu, koji će po prvi put biti organizator jednog evropskog takmičenja pod okriljem UEFA.

"Zahtjevan zadatak je pred nama, jer biti domaćin jedne ovakve manifestacije jeste privilegija, ali je ujedno i velika obaveza", poručili su iz NFSBiH.

"NS/FS BiH će sve učiniti da u punom kapacitetu iskoristi svoja dosadašnja iskustva u organizacijama kvalifikacionih turnira, a time opravda ukazano povjerenje UEFA, koje će sigurno biti potvrđeno kvalitetnom organizacijom ovog prestižnog događaja", objavio je naš Savez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.