"Ne može se vlastita odgovornost i navodna neinformiranost prebacivati na NS/FS BiH"

Odgovor na izjave Nedžada Ajnadžića

"Ne može se vlastita odgovornost i navodna neinformiranost prebacivati na NS/FS BiH"

E. Čaušević

Nogometni savez Bosne i Hercegovine oglasio se danas na zvaničnoj stranici povodom nastupa FK Sarajevo u Evropi, odnosno činjenice da ne mogu igrati domaći meč na stadionu Koševo.

"Povodom učestalih komentara na informaciju da FK Sarajevo utakmicu III pretkola UEFA Evropa lige ne može igrati na stadionu Asim Ferhatović-Hase, a pogotovo na današnju izjavu načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića da je NS/FS BiH odgovoran za nastalu situaciju dužni smo javnosti dati pojašnjenje.

Sva pravila i propise za odigravanje zvaničnih klupskih i reprezentativnih utakmica određuje UEFA. Svima, koji su uključeni u ovu problematiku je jasno, ili bi trebalo biti jasno, da je UEFA još od 2006. godine propisala kategorizaciju stadiona i pravila koja kategorija stadiona važi za koju vrstu i nivo takmičenja. Kada su pitanju kvalifikacione utakmice A reprezentacije za EP i SP, stadioni moraju ispunjavati uslove III kategorije. Kada su u pitanju klupske utakmice UEFA Lige prvaka i Evropa lige prva dva pretkola se igraju na stadionima II kategorije, III pretkolo i play off se igra na stadionima III kategorije, a grupna faza na stadionima IV kategorije.

Sve ove uslove su znali u FK Sarajevo kao i u Općini Centar, uključujući i načelnika Ajnadžića. Naime, tokom mjeseca aprila i maja ove godine održano je nekoliko sastanaka sa predstavnicima Općine Centar i FK Sarajevo (o čemu je javnost blagovremeno obavještavana), a na kojem su predstavnici NS/FS BiH detaljno pojasnili uslove za III kategoriju i šta je potrebno dodatno uraditi na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zato je u najmanju ruku neprimjereno odgovornost za neispunjenje kriterija III kategorije za stadion „Asim Ferhatović-Hase“ pripisivati NS/FS BiH ili što je još gore, kao u slučaju načelnika Ajnadžića izjavljivati da mu nije jasno da se jedna utakmica mogla odigrati, a druga ne može.

Ne može se vlastita odgovornost i navodna neinformiranost prebacivati na NS/FS BiH. To NS/FS BiH neće nikad dozvoliti", navodi se u saopštenju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Jebem te bosno tan tan
0 4
teddy sheringham
Pederi iz Saveza- znamo i mi čitati pravila i vijesti sa Uefine stranice. Mene samo interesuje ŠTA je vaš posao i KOJA je koristi od vas??!! Šta to vi radite na poboljšanju infrastrukture stadiona? I vi ste znali da će FKS igrati u Evropi i da je velika šansa da će igrati barem treće pretkolo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti