Iskusni napadač ponovo junak bordo tima

Mersudin Ahmetović u samom finišu donio pobjedu Sarajevu protiv Borca

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva večeras su pobijedili na svom terenu ekipu Borca sa 1:0 u meču desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je zaprijetilo već u trećoj minuti kada je pokušao Ahmetović, ali je odbrana Borca izblokirala njegov udarac. Dvije minute kasnije sporna situacija u kaznenom prostoru gostiju. Milanovića je oborio Čomor, ali je sudija pokazao žuti karton igraču Sarajeva zbog simuliranja.

Domaći tim ponovo prijeti u 20. minuti kada je šutirao Guzina, no ponovo nije bilo gola. Isti igrač pokušao je desetak minuta kasnije, ali je Lučić bio siguran i odbranio je njegov udarac.

Bordo tim je imao potpunu incijativu u prvom dijelu, ali Borac se veoma dobro branio i čuvao svoju mrežu. Istu sliku gledali smo i u nastavku utakmice. U 50. minuti ponovo šutira Guzina, ali lopta odlazi preko gola.

Borac je u 71. minuti mogao žestoko kazniti Sarajevo za promašaje. Nakon kontre s lijeve strane ubacio je Ćosić, a Saša Kajkut šutira glavom, no stativa je na kraju spasila Sarajevo.

Domaći su uzvratili u 77. minuti. Tatar je uposlio Ahmetovića, ali ovaj iz situacije jedan na jedan šutira pored gola gostiju.

I kada se činilo da će Borac doći do velikog boda na Koševu ekipa Sarajeva je povela sa 1:0. Junak bordo kluba po ko zna koji put bio je Mersudin Ahmetović koji je sjajno pogodio za 1:0 i pobjedu Sarajeva.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Sarajevo - Borac 1:0 (Ahmetović 87')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Velkoski, Milanović, Letić, Đokanović, Šerbečić, Guzina.

FK Borac: Lučić, Radulović, Jovanović, Danilović, Ćosić, Čomor, Mirić, Vranješ, Janičić, Vujaklija, Ziljkić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.