U januaru 2018. godine Skupština NK Čelik izglasala je ulazak "investitora" iz Turske u klub s Bilinog polja

Mnogo poznatih imena u rukovodstvu kluba

Pročitajte ko su zvanično članovi Upravnog odbora NK Čelik

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Na Bilinom polju nikada nije dosadno, a nakon što su imali sjajan početak sezone, crno-crveni su u posljednjih pet utakmica odigrali ispod prosjeka, te se sada nalaze u donjem dijelu tabele. Veliko je nezadovoljstvo u Zenici, navijači su nakon jučerašnjeg poraza u Bijeljini imali mnogo toga kazati stručnom štabu i igračima.

Nije tajna da najvatreniji navijači Čelika žele sastanak s prvim čovjekom Zeničana, te rukovodstvom kluba glede situacije u i oko kluba. Mnogo je nepoznanica na Bilinom polju, špekuliše se o ogromnim dugovima prema dobavljačima, te igračima i radnoj zajednici, ali još se niko nije javno izrazio svoje nezadovoljstvo.

Sigurno je da svi oni kojima je NK Čelik u srcu zaslužuju da znaju osnovne stvari oko funkcionisanja kluba, prije svega ko to čini Upravni odbor i ko su ljudi koji vode klub i odlučuju o mnogim stvarima.

SportSport.ba došao je u posjed dokumenta na kojem se jasno vidi ko su to članovi Upravnog odbora kluba. Na spisku je nekoliko poznatih imena, ali i onih za koje niko nikada nije čuo.

Upravni odbor kluba od 05.aprila 2018. godine sačinjavaju sljedeće osobe: Aydin Olgun, Edin Beganović, Kenan Beganović, Erhan Sunbul, Merzana Sunbul, Amina Pivić, Ashat Idrizović, Mato Gavran i Armin Mujkić.

Predsjednik kluba je Aydin Olgun, a generalni direktor Ismet Đugum, koji su jedini ovlašteni za zastupanje kluba i sve potpise u vezi kluba.

Kada su u pitanju članovi Upravnog odbora, Edin Beganović je bio dugo godina u rukovodstvu kluba, a tu je sada i njegov sin Kenan Beganović, za Erhana i Merzanu Sunbul niko nikada nije čuo. Svakako najviše pažnje privlači Amina Pivić, djevojka našeg najboljeg atletičara Amela Tuke, kojeg je u Upravni odbor "instalirao" njezin otac Ramiz Pivić, koji je bio u "ekipi" kada su "investitori" iz Turske preuzimali klub.

Od ostalih na spisku, Ashat Idrizović je sportski menadžer i jedan od suvlasnika sportske agencije Arena Sport Agency, koja između ostalog zastupa igrače poput Ervina Zukanovića, Dine Ćorića, Marina Jurine, Aleksandra Kosorića, Martina Zlomislića i mnogih drugih igrača. Svakako je iznenađenje i ime Mate Gavrana, jedne od legendi kluba. Za kraj tu je ime Armina Mujkića, bivšeg novinara, a sada savjetnika gradonačelnika Zenice, koji je postavljen ispred Gradske uprave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mnoga od gore navedenih imena trenutno nema nikakav kontakt s klubom, ali se nalaze zvanično još uvijek u Upravi kluba i nikada nisu podnijeli zahtjev da ne budu više članovi iste.

Navijači Čelika žele mnoge odgovore, očekivali su da će dolaskom Olguna i njegovih saradnika klub krenuti prema boljim danima, ali očito to se neće još dugo desiti. Sigurno da će biti interesantno narednih dana u i oko Bilinog polja, jer se traže odgovori na mnoga pitanja i nedoumice u vezi ponosa svih Zeničana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.