ABA Super kup

Partizan siguran protiv Mege, Primorska šokirala Zvezdu

Admin Čaušević

Partizan i Primorska prvi su učesnici polufinala ABA Super kupa koji se održava u Zagrebu.


Partizan je bez većih problema pobijedio Megu Bemax. Konačan rezultat glasio je 86:73. Poraženi u današnjem susretu vodio je 18:21 poslije prve četvrtine, da bi u nastavku Partizan dominirao i uspio stići do pobjede.

Sjajan nastup je imao Paige sa 21 poenom, te Birčević sa 16 poena. Gordić je meč završio sa devet poena. Kod Mege najefikasniji je bio Simonović sa 17 poena.

Za veliko iznenađenje pobrinula se Primorska koja je izbacila aktuelnog prvaka Crvenu zvezdu rezultatom 88:82.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Beograđni su dobili prvu dionicu 26:25, da bi slovenski tim bio bolji rival u preostale tri četvrtine te sasvim zasluženo stigao do velike pobjede.

Primorsku je do trijumfa vodio sjajni Jagodić sa 18 poena, a Hariss je dodao 14. U Zvezdi je sa 15 poena najraspoloženiji bio Davidovac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.