(Foto: EPA)

Prvi pik zna šta želi

Nova NBA zvijer: Zion Williamson planira velike stvari u prvoj sezoni

Midhat Šljivak

Zion Williamson već je odavno velika košarkaška zvijezda iako još uvijek nije upisao nijedan nastup u najjačoj ligi svijeta (NBA).

Prvi pik NBA drafta ove godine nestrpljivo čeka svoj prvi nastup u dresu New Orleans Pelicansa, a njegovi ciljevi su već sada poprilično visoki.

Smatra Zion da će biti rookie godine i da će imati double-double učinke.

"Bit ću rookie jer sam pun samopuzdanja. Pokušat ću da u prvoj sezoni dođem do prosjeka od 20 poena, 10 skokova i tri asistencije po utakmici", istakao je Zion.

Williamson će prvi meč u predsezoni za Pelicanse odigrati 7. oktobra protiv Atlanta Hawksa, a zvanični debi u NBA ligi imat će 22. oktobra kod aktuelnih prvaka Toronto Raptorsa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.