Zion nije odigrao ni sekundu NBA košarke, a već je zgrnuo ogromno bogatstvo

Uskoro će premašiti zaradu od 100 miliona dolara

Zion nije odigrao ni sekundu NBA košarke, a već je zgrnuo ogromno bogatstvo

M. Šljivak

Zion Williamson je već velika košarkaška zvijezda.

Prvi pik ovogodišnjeg NBA drafta je još od srednje škole pod velikom lupom američke, ali i svjetske javnosti, što nije nikakvo čudo jer ga svi smatraju za novu zvijezdu.

Zion je već zaradio nevjerovatnu sumu novca, iako nije odigrao nijednu utakmicu za New Orleans Pelicanse. Tako već ima zagarantovanih 95 miliona dolara, pa čak i da se nikad ne pojavi na parketu.

Dvadeset miliona dolara Williamson je dobio od dvogodišnjeg ugovora sa Pelicansima, a ostalih 75 miliona dolara dobio je od sponzorskog ugovora sa Nikeovim brendom Air Jordan.

Jordan Brand je u vlasništvu Nikea. Velike košarkaške zvijezde su vjerne upravo ovoj opremi, a među njima su Russell Westbrook, Chris Paul, Blake Griffin.

Williamson je u velikom društvu, a sigurno da će u budućnosti zaraditi još dosta novca, posebno ako njegova karijera bude tekla po željenom planu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije