Morao na operaciju

Težak udarac za Romu i reprezentaciju Italije: Pellegrini dva mjeseca van terena

Endin Čaušević

Roma je proteklog vikenda u gostima pobijedila Lecce sa minimalnih 1:0, a junak je ponovo bio Edin Džeko.

Džeko je postigao jedini gol na ovoj utakmici i tako donio novu pobjedu Romi. Međutim, Paulo Fonseca nije bio previše raspoložen nakon meča jer se na povredu žalio Lorenzo Pellegrini.

Pellegrini je u veoma dobroj formi i jedan od glavnih kreatora u igri rimskog kluba. No, na meču protiv Leccea je zadobio povredu stopala i danas je morao na operaciju.

Roma je potvrdila da je Pellgrini morao na operaciju i da će van terena sigurno biti dva mjeseca. To je veliki udarac za Romu jer će ovaj 23-godišnji veznjak propustiti utakmice protiv Napolija, Milana i najvjerovatnije Intera.

Također, neće biti na spisku selektora Italije, Roberta Mancinija, za mečeve protiv Grčke i Lihtenštajna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.