Roma ne može bez Džeke!

Sjajan učinak

Roma ne može bez Džeke!

Admin Čaušević

Drugu uzastopnu gostujuću pobjedi Romi donio je Edin Džeko, ovaj put protiv Leccea (0:1).

Prema pisanju Gazzette dello Sport Roma je postala zavisna od Edina Džeke koji je jučer stigao do svog 92 gola u dresu Rome na 186 utakmica.

Statistika govori da kada Džeko zatrese protivničku mrežu Vučica praktično i pobjedi, to je bio slučaj na posljednjih 10 od 12 utakmica na kojim je Sarajlija bio strijelac.

Popularni Dijamant je također ubitačan protiv ekipa koje izbore promociju u Seriju A. U 22 utakmice protiv novih ekipa u eliti italijanskog fudbala iskusni napadač je zabio 18 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Džeko je jučer stigao do svog četvrtog gola u sezoni što je dovoljno da budu samom vrhu liste strijelaca. Efikasniji su samo Domenico Berardi, Duvan Zapata i Ciro Immobile.

Prema onom što se može vidjeti na startu sezone u igri kakvu želi Paulo Fonseca sve se vrti oko Džeke koji će se ako se po jutru poznaje dan nadavati golova u ovoj takmičarskoj godini.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Ekipa bi trebala biti gradjena oko Dijamanta. Nadam se da ce se probiti na drugom mjesto najboljih strijelaca Rome svih vremena :)
4 6
Ibro
Jadna je ta Roma ako pobijedi Lecce sa bizarni 1:0
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije