Nakon trenera Lazarevića

I Admir Smajić napustio FK Sloboda! · Zvanično

Nakon što je ostavku podnio dosadašnji trener Mile Lazarević, Slobodu je sada napustio i Admir Smajić.

Smajić važi za proslavljeno igračko ime na ovim prostorima, igrao je za reprezentacije Jugoslavije i Bosne i Hercegovine, a u tuzlanskom klubu od juna ove godine se vodio kao 'team manager'.

Kako u Slobodi već mjesecima nije najbolja situacija, nakon Lazarevića i Smajić je odlučio 'dignuti sidro', a da je saradnja raskinuta potrđeno je danas i na klupskoj stranici tima s Tušnja.

"Zahvalni smo Smajiću za sve što je uradio u Slobodi za vrijeme svog boravka na Tušnju, te mu želimo mnogo uspjeha u nastavku karijere", saopšteno je iz Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dok se ne imenuje novi šef stručnog štaba, iz Slobode su naveli da će ekipu u narednim utakmicama privremeno s klupe predvoditi Gradimir Crnogorac, Almir Hukić i Edin Ribić.

Narednu utakmicu Sloboda inače igra sutra protiv Zrinjskog u okviru 1/8 finala Kupa BiH, a već u subotu, 5. oktobra, igrače čeka gostovanje u Bijeljini i prvenstveni meč s Radnikom. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.