Grom udario u avion

Drama u zraku, Ibišević i društvo molili su se za život

Edmir Škorić

Berlinska Hertha gostovala je u nedjelju u Kelnu, ali povratak kući mogao se pretvoriti u veliku tragediju.

Vedad Ibišević je postigao dva gola u velikoj pobjedi Herthe, a on i saigrači su se po povratku u Berlin molili za život.

Naime, grom je iznenada udario u avion u kojem su se nalazili igrači i stručni štab Herthe, ali na sreću nije bilo većih posljedica.

"Čuo se jak vrisak. Veliko svjetlo je bljesnulo i svi su ga ugledali. Drago mi je da smo sigurno sletjeli. Nikad nisam doživio nešto takvo. Bio je to strašan trenutak. Strah je ušao u našu srž. Srećom, dvojica pilota sigurno su upravljali avionom prema Berlinu", rekao je sportski direktor Michael Preetz za Bild.

Veliki broj avionskih nesreća događao se u prošlosti, no zaista je rijetkost da grom pogodi avion.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.