Danas će se upoznati s ekipom

Čelik ima novog trenera: Božičić stigao u Zenicu

Nogometni klub Čelik u toku dana će dobiti novog trenera.

Pozicija trenera u zeničkom klubu upražnjena je otkako je prije nekoliko dana ostavku podnio Marko Babić, a potraga za njegovim nasljednikom na Bilinom polju nije trajala dugo.

U opticaju za klupu crno-crvenih bilo je nekoliko trenerskih imena, a kako je SportSport.ba i najavio, na kraju će povjerenje biti ukazano 53-godišnjem Slaviši Božičiću koji je stigao u Zenicu i već danas će se upoznati sa svojim novim igračima. Prvi trening bi trebao odraditi sutra, nakon čega će u petak biti i zvanično predstavljen.

Posljednjih godina Božičić je kao trener radio u Srbiji, gdje je vodio Radnik iz Surdulice, Jagodinu, zatim Sinđelić, no vrlo dobro je upoznat i sa bh. fudbalom gdje je u prošlosti također radio. Daleko najveći uspjeh ostvario je s Modričom s kojom je 2008. godine osvojio i šampionsku titulu.

Čelik se inače u BHT Premijer ligi BiH nalazi na devetoj poziciji s 13 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.