EPA

Tjeraju ga iz kluba

Realovi navijači se okomili na Courtoisa

Navijači Real Madrida nikako nisu zadovoljni partijama belgijskog golmana Thibauta Courtoisa.

Kada je u ljeto 2018. godine Courtois prešao na Santiago Bernabeu, očekivalo se da se kraljevski klub dugoročno osigurao s "jedinicom", ali stvari danas ne izgledaju baš najbolje.

Courtois nije uspio da ponovi formu iz Chelseaja, a kako je i sinoć u Ligi prvaka primio dva pogotka od Club Bruggea, kritike na njegov račun sve su veće. Tako su ga navijači tokom prvog poluvremena zviždali i vrijeđali, što se u pojedinim situacijama odrazilo i na njegovu koncentraciju.

Realovi navijači, kako pišu tamošnji mediji, više ne žele Courtoisa gledati na golu i nadaju se kako će trener ukazati povjerenje Alphonseu Areoli, koji, barem za sada, šansu koristi na pravi način. Osim što nije primio gol sinoć kada je zamijenio Courtoisa, i protiv Osasune je sačuvao mrežu netaknutom.

Cijela situacija teško pada i samom Courtoisu, koji je nedavno razočareno izjavio da "iako je jedan od najboljih, španski novinari ga žele ubiti'.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.