Prijateljska utakmica

FK Željezničar 13. oktobra gostuje u Kalesiji

Endin Čaušević

FK Željezničar će iskoristiti reprezentativnu pauzu da odigra prijateljsku utakmicu protiv Bosne iz Kalesije.

Ovog vikenda igraju se utakmice 12. kola Premijer lige BiH, a onda nam slijedi reprezentativna pauza. Trenutni lider na tabeli ekipa Željezničara će iskoristiti ovu pauzu za odigravanje prijateljskog meča.

Naime, Željezničar će gostovati u Kalesiji gdje će 13. oktobra od 15 sati odigrati utakmicu protiv Bosne, a prije toga Plavi bi trebali igrati još jedan prijateljski meč protiv Orašja.

"Željezničar dolazi u Kalesiju u subotu, 12.oktobra u večernjim satima, gdje će prenoćiti. Dan kasnije, u nedjelju, 13.oktobra planirano je druženje sa igračima, članovima stručnog štaba i uprave sarajevskog premijerligaša, šetnja kroz Kalesiju, obilazak pojedinih udruženja i posjeta Memorijalnom kompleksu i šehidskom mezarju u Kalesiji Gornjoj. Tom prilikom će gosti iz Sarajeva položiti cvijeće i proučiti fatihu žrtvama zločina koji je počinjen na području opštine Zvornik 1992.godine. Revijalna utakmica između FK Bosna Kalesija i FK Željezničar Sarajevo igra se u nedjelju, 13.oktobra na Gradskom stadionu Kalesiji sa početkom u 15 sati“, kazao je predsjednik FK Bosna Kalesija, Zuhdija Karić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.