Najviše navijača jučer na Grbavici, Pecara ne zaostaje mnogo

Skromna posjeta u susretima Kupa BiH

Najviše navijača jučer na Grbavici, Pecara ne zaostaje mnogo

Širom Bosne i Hercegovine jučer su igrane utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine a posjeta je, kao što se očekivalo, bila nešto slabija.

Mnogo je razloga za takav scenario, a prije svega leže u činjenicama da je jučer bio radni dan, u večernjem terminu je padala kiša, a većina ekipa koje inače imaju dobru podršku kući igrale su na strani.

Tako je jučerašnjih osam utakmica s tribina pratilo ukupno šest hiljada i 500 gledalaca što u prosjeku dođe po 812 gledatelja na jednom susretu. Tako kažu zvanični podaci Nogometnog saveza BiH.

Najviše gledatelja prisustvovalo je susretu između Željezničara i Mladosti, njih 2,600. Dalje slijedi susret u Širokom Brijegu gdje je gosovalo Sarajevo, a meču je prisustvovalo 2,200 gledatelja.

Ostale utakmice bile su daleko manje posjećene, a na samom dnu su mečevi Ljubić - GOŠK i Olimpik - TOŠK. Tim susretima prisustvovalo je po 150 gledatelja.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sljedeća faza takmičenja je četvrtfinale koje će nam sigurni smo donijeti mnogo veća uzbuđenja, ali i mnogo više gledatelja na tribinama obzirom da će u toj fazi ulog biti mnogo veći.

Četvrtfinalne utakmice i sama završnica Kupa BiH na rasporedu su u drugom dijelu sezone.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Opet Grbavica ;)
6 1
Div iz šehera
Sramota
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi