Drugo kolo grupne faze Evropske lige

Višća strijelac u remiju Basaksehira i Gladbacha, Džeko s klupe odgledao remi Wolfsbergera i Rome

Endin Čaušević

Fudbaleri Basaksehira večeras su na svom terenu remizirali protiv Borussije Monchengladbach sa 1:1, dok je Roma osvojila samo jedan bod na gostovanju protiv Wolfsbergera u drugom kolu grupne faze Evropske lige.

Basaksehir je u prvom kolu poražen u gostima protiv Rome s rezultatom 4:0, a turski tim je večeras osvojio samo bod protiv Gladbacha koji je u 91. minuti došao do 1:1.

Oba tima na ovom meču imali su nekoliko veoma dobrih prilika, a domaći su do prednosti došli u 55. minuti. Crivelli je odlično asistirao Edinu Višći koji je izašao sam ispred golmana gostiju i pogodio za 1:0.

I kada su svi mislili da će Basaksehir slaviti gosti su u 91. minuti poravnali na 1:1. Bensebaini je asistirao, a mrežu domaćih pogađa Herrmann.

U istoj grupi igrali su još Wolsberger i Roma, te je ovaj meč završen rezultatom 1:1 što je sigurno iznenađenje iako je Paulo Fonseca odmorio većinu prvotimaca uključujući i Edina Džeku.

Roma je uspjela povesti u ovom duelu kada je u 27. minuti Spinazzola pogodio za 0:1. Međutim, domaći su došli do poravnanja početkom drugog gola sjajnim golom Lendla. Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat.

Nakon dva kola Roma je prva sa četiri boda koliko ima i drugoplasirali Wolfsberger što je sigurno najveće iznenađenje. Basaksehir i Gladbach imaju po jedan osvojen bod.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zanimljivo je bilo i u grupi I gdje su obje utakmice završene rezultatima 1:1. St. Etienne je remizirao na svom terenu protiv Wolfsburga, a isti rezultat je bio i u meču Oleksandriya - Gent.

U ovoj grupi Wolfsburg i Gent imaju po četiri, a St. Etienne i Oleksandriya po jedan osvojen bod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.