Remi Mladosti i Veleža

Mašina zvana Brandao ne staje: Dva gola za bod FK Velež u Doboj Kaknju

Midhat Šljivak, foto: Dino Kurbegović

Mladost je u 12. kolu Premijer lige BiH  u Doboj Kaknju dočekala Velež, a na kraju je susret završen rezultatom 2:2.

Iako su gosti iz Mostara bili ti koji su kontrolisali igru i imali bolje šanse u prvom poluvremenu, Mladost je svoje prilike za razliku od Rođenih koristila i stekla je dva gola prednosti nakon 45 minuta igre.

Do vodstva je domaći tim stigao u 16. minuti. Bobić je prvo skinuo sjajan udarac Fanima, lopta odlazi u korner, a nakon što su domaći izveli udarac iz ugla, Fanimo ponovo šutira i prekrasno pogađa za 1:0.

Potom je Velež imao pokušaje preko Fajića i Brandaa, Velić nije imao problema, da bi u 28. minuti odbrana Rođenih ponovo kiksala.

Mladost je odigrala sjajnu kontru. Hiroš i Fanimo su izigrali odbranu protivnika, a Hiroš akciju završava pogotkom za 2:0.

Do kraja prvog dijela opsada gola domaćeg tima. Brandao dva puta, Ćosić je pokušao, ali Velić je bio nesavladiv i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 2:0.

Nastava donosi mnogo mirniju igru. Domaći su zatvorili utakmicu, a Rođeni su u većem dijelu nastavka bili potpuno bezopasni.

Tek u 72. minuti stvaraju prvu veliku šansu. Zeljković je izašao sam pred Velića, matirao ga, ali Isaković spašava sa gol-linije.

Velež se ipak uspio vratiti u meč. U 83. minuti Brandao je uspio da pogodi na asistenciju Behrama za 2:1 i nadu za Rođene da mogu do bodova u ovom susretu.

To se na kraju i desilo. Brandao je u 89. minuti završio sjajnu akciju za izjednačenje rezultata na 2:2.

Mogao je Velež i do preokreta. Velić je u nadoknadi ispustio loptu, ali Fajić to ne koristi i propada odlična šansa, pa je ostalo 2:2 do kraja.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Velež - Mladost 2:2 (Fanimo 16', Hiroš 28' / Brandao 83', 89)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Ferreyra, Hasanović, Urdinov, Ćosić, Fajić, Brandao, Vehabović, Zeljković.

FK Mladost: Velić, Isaković, Horić, Vazda, Atajić, Hiroš, Hasić, Biber, Begić, Fanimo, Smajlagić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.