Plavi na novom teškom ispitu, Rahimić protiv "svojih"

Dva završna meča 12. kola Premijer lige

Plavi na novom teškom ispitu, Rahimić protiv "svojih"

A. Čaušević

Utakmicama u Banjoj Luci i Doboju kod Kaknja bit će kompletirano 12. kolo Premijer lige. 

Mladost će od 16:30 na MGM Farm Areni dočekati Velež. Bit će to svojevrsni derbi timova koji su već nekoliko kola u donjem dijelu tabele.

Domaćim su neophodni bodovi kako bi zadržali šanse za opstanak, dok Rođeni imaju priliku da pobjedom pobjegnu iz opasne zone i približe se sredini tabele, posebice nakon jučerašnjih poraza Slobode i Širokog Brijega.

Ibro Rahimić je na početku sezone vodio Velež i dobro poznaje igrače mostarske ekipe, međutim dolaskom Feđe Dudića Rođeni su postali drugi tim pa će biti zanimljivo pratiti i nadmudrivanje dvojice trenera.

Poslastica kola je zakazana za 17:30. Borac će na Gradskom stadionu dočekati Željezničar. Bit će to okršaj timova koji su početkom ovog desetljeća vodili glavnu riječ u bh. fudbalu.

Sarajevski Plavi su neporaženi od starta prvenstva, dok je Borac tradicionalno neugodan rival za sve ekipe na svom stadionu pa tako i gostima iz bh. prijestolnice sigurno neće biti lako.

"Igrati u Banjaluci ili na nekom drugom stadionu nije isto. Pogotovo nama nije isto, jer se radi o klubovima koji su se, ne tako davno, borili za trofeje. U zadnje vrijeme se zbog različitih razloga ni mi ni oni nismo posebno borili za trofeje, ali rivalstvo je ostalo. Te utakmice su uvijek specifične, tako da otići u Banjaluku i reći 'mi ćemo pobijediti' - to od mene nećete čuti", izjavio je Amar Osim u najavi utakmice.

"Pred nama je prava poslastica za gledaoce, a za nas iz stručnog štaba i prevashodno igrače, zadovoljstvo. Željo sa Amarom je nešto drugo, odličan tim i pretendent za titulu. Oni žele da nastave niz bez poraza i ovdje, a i mi smo nakon dvije pobjede u dobrom stanju. Nemamo veliki imperativ u nedjelju tako da našim gostima neće biti lako. Ne prijetimo, jer su oni blagi favoriti. Ko prvi da gol biće u velikoj prednosti. Imamo veliki motiv da prikažemo lijepu predstavu i da se na kraju radujemo", rekao je trener Borca Branislav Krunić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pobjeda bi dobrodošla objema ekipama. Sa tri boda Željezničar bi se osamio na prvoj poziciji, dok bi se Borac dodatno priključio vodećim timovima prvenstva.

Inače, šef struke Borca protiv Željezničara neće moći računati na Danilovića koji je suspendovan zbog nagomilanih žutih kartona, te na Jakupovića i Čomora koji su povrijeđeni.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
ROĐENI ROĐENI DA NAS CUJETE DA NAS CUJETE HOCEMO POBJEDU HOCEMO POBJEDU
7 1
Tusanj37
Opet mali velez ispada u prvu Federacije!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti