Igra u nevjerovatnoj formi

Brandao je pravi hit Premijer lige BiH: Ovo možda nikada nikome nije uspjelo!

Brazilski internacionalac Brandao igra nevjerovatnu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Veležov krilni napadač je najzalužniji što Rođeni u posljednje vrijeme osvajaju bodove, kako kući tako i na strani.

Njegov Velež danas je u okviru 12. kola Premijer lige gostovao kod Mladosti u Doboju kod Kaknja i odnio jedan bod odigravši 2:2. Oba pogotka za goste iz Mostara postigao je upravo Brandao.

Ko pomno prati našu ligu, primjetio je da Brandao u posljednje vrijeme igra u nevjerovatnoj formi. On na svom kontu već sada ima osam golova u ovoj sezoni i treći je strijelac lige, a još zanimljiviji podatak je da je Brandao strijelac šest posljednjih golova svog kluba.

Sve je počelo u Ugljeviku kada je Velež slavio sa 2:1, a Brandao postigao drugi gol. To je bio početak njegove serije koja je nastavljena već narednog vikenda kada je Velež pobijedio Tuzla City sa također 2:1, a Brandao je postigao oba pogotka. Odmah nakon toga svoju seriju Brazilac je nastavio i u Banja Luci. Velež je ovog puta izgubio i to sa 3:1, a Brandao je postigao jedini gol. Seriju je nastavio danas u Doboju kod Kaknja s dva nova pogotka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako se od njega možda i nije očekivalo pred početak sezone da ekipu predvodi s golovima, već je to bilo očekivano prije svega od Nusmira Fajića, Brandao je bljesnuo i najviše zahvaljujući njemu tim je još uvijek iznad opasne zone.

Serija koju on trenutno ima rijetko se viđa u bh. fudbalu a pitanje je da li smo je ikada i vidjeli. Šansu za nastavak serije imat će za dvije sedmice u velikom derbiju protiv Zrinjskog u Vrapčićima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.