Mašina zvana Brandao ne staje: Dva gola za bod FK Velež u Doboj Kaknju

Remi Mladosti i Veleža

Mašina zvana Brandao ne staje: Dva gola za bod FK Velež u Doboj Kaknju

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Mladost je u 12. kolu Premijer lige BiH  u Doboj Kaknju dočekala Velež, a na kraju je susret završen rezultatom 2:2.

Iako su gosti iz Mostara bili ti koji su kontrolisali igru i imali bolje šanse u prvom poluvremenu, Mladost je svoje prilike za razliku od Rođenih koristila i stekla je dva gola prednosti nakon 45 minuta igre.

Do vodstva je domaći tim stigao u 16. minuti. Bobić je prvo skinuo sjajan udarac Fanima, lopta odlazi u korner, a nakon što su domaći izveli udarac iz ugla, Fanimo ponovo šutira i prekrasno pogađa za 1:0.

Potom je Velež imao pokušaje preko Fajića i Brandaa, Velić nije imao problema, da bi u 28. minuti odbrana Rođenih ponovo kiksala.

Mladost je odigrala sjajnu kontru. Hiroš i Fanimo su izigrali odbranu protivnika, a Hiroš akciju završava pogotkom za 2:0.

Do kraja prvog dijela opsada gola domaćeg tima. Brandao dva puta, Ćosić je pokušao, ali Velić je bio nesavladiv i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 2:0.

Nastava donosi mnogo mirniju igru. Domaći su zatvorili utakmicu, a Rođeni su u većem dijelu nastavka bili potpuno bezopasni.

Tek u 72. minuti stvaraju prvu veliku šansu. Zeljković je izašao sam pred Velića, matirao ga, ali Isaković spašava sa gol-linije.

Velež se ipak uspio vratiti u meč. U 83. minuti Brandao je uspio da pogodi na asistenciju Behrama za 2:1 i nadu za Rođene da mogu do bodova u ovom susretu.

To se na kraju i desilo. Brandao je u 89. minuti završio sjajnu akciju za izjednačenje rezultata na 2:2.

Mogao je Velež i do preokreta. Velić je u nadoknadi ispustio loptu, ali Fajić to ne koristi i propada odlična šansa, pa je ostalo 2:2 do kraja.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Velež - Mladost 2:2 (Fanimo 16', Hiroš 28' / Brandao 83', 89)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Ferreyra, Hasanović, Urdinov, Ćosić, Fajić, Brandao, Vehabović, Zeljković.

FK Mladost: Velić, Isaković, Horić, Vazda, Atajić, Hiroš, Hasić, Biber, Begić, Fanimo, Smajlagić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Sramotan nastup Veleza u premijer ligi, steta sto je izvisio Olimpik
9 23
Ljacmu1
Uprava Zrinje treba obratiti pozornost na Brandaa i Zeljkovića. Oni su tip igrači kakvi trebaju, nisu skupi a njima bi to bio veliki iskorak u karijerama.
3 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi