Jasan je bio trener FK Velež

Dudić: Valjanje i zadržavanje od 46. minute se obilo Mladosti o glavu

Samir Mlaćo

FK Velež je remizirao u Doboju kod Kaknja. Rođeni su gubili 2:0, a zatim preko sjajnog Brandao stigli do 2:2, da bi Fajić propustio veliku priliku da tri boda odu u Mostar.

Feđa Dudić dao je svoje viđenje susreta.

"Možemo biti zadovoljni, s obzirom da smo gubili 2:0. Prvo poluvrijeme nismo postojali na terenu, Mladost je iskoristila naše greške. Dva puta su ušli u naš šesnaesterac i dali nam dva gola. Drugo poluvrijeme smo bili puno bolji rival, a Mladosti se odbilo od glavu što su zadržavali od 46. minute. Valjali su se, doktor je danas pretrčao dva kilometra ulazeći u teren. Na kraju se to obilo o glavu. Da su težili igrati možda bi i pobijedili", kazao je Dudić.

"Zadovoljni možemo biti samo rezultatom. Izvućemo pouke. Dobro je da ide ova pauza. Spremni ćemo dočekati derbi za koji žive i ovim putem se zahvaljujem ovim predivnim navijačima. Ovo što Velež ima je zaista veliko i kod 2:0 su nas bodrili, nijedne psovke nije bilo".

Dudićeve promjene na poluvremenu probudile su ekipu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da smo izgubili imali bi isto bodova ko Mladost. Moram pohvaliti izmjene, ovo je tek drugi put da nam riješe utakmicu", dodao je Dudić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.