Deklasirale Armeniju

Bh. juniorske se plasirale u Elitni krug kvalifikacija za Euro

Ženska juniorska reprezentacija BiH pobijedila je danas u Etno selu Stanišići Armeniju sa 3:0.

Izabranice Dragana Jevtića su imale terensku inicijativu tokom čitavog susreta, a na kraju su zasluženo slavile i samim tim izborile plasman u Elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Prvi pogodak na utakmici pao je u 36. minuti i postigla ga je Selma Hasić, a nakon što se pri minimalnoj prednosti otišlo na odmor, mreža Armenki zatersla se još dva puta. U 62. minuti na 2:0 je povisila Ajla Zukić, da bi sve dileme oko pobjednika riješila Elma Husić šest minuta prije kraja.

Nakon utakmice selektor Jevtić je, očekivano, bio prezadovoljan.

„Napravili smo veliku stvar za ženski fudbal u našoj zemlji. Zahvalio bih se kompletnom rukovodstvu NS/FS BiH na podršci koju smo imali od prvog dana. Čestitke i čitavom stručnom štabu. Ipak, najveće zasluge za ovaj uspjeh nose igračice, zaista su se borile tokom čitavog turnira. Današnja utakmica je bila teška. Nije bilo lako ni pripremiti ekipu nakon zahtjevnih mečeva u prva dva kola. Djevojke su dale zadnji atom snage i to je ključ ovog uspjeha.“

U drugom susretu grupe Belgija je sa 1:0 pobijedila Švedsku. Belgija je turnir završila na prvom mjestu sa maksimalnih 9 bodova ispred Švedske i BiH koje su osvojile po 4, te Armenije koja je poražena u sva tri susreta.

Reprezentacija BiH je kvalifikacije završila kao jedna od 4 najbolje trećeplasirane ekipe i na taj način došla do elitnog kvalifikacionog kruga.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:

Armenija-BiH 0:3 (0:1)

Armenija: Kristine Papikyan, Anyuta Galstyan, Zabele Hamparian, Tatevik Movsesyan, Katrin Malkounian (87. Tvene Derderian), Nyree Der-Megerdichian, Susanna Badalyan (90+2. Seda Hakobyan), Amy Garabedian, Areni Hamparian, Eleni Khodabakhshi (66. Meri Ghazaryan), Teveen Aghababian. Selektorica: Liana Hayrapetyan.

BiH: Indira Faković, Dušica Lukić, Selma Hasić (89. Emka Bašić), Đula Velagić, Fadila Mujkić, Irma Jusanović, Elma Husić (89. Tamara Malinović), Ajla Zukić (87. Alma Šečić), Alma Krajnić, Chloe Japić, Samra Bajrić (46. Dejana Marković). Selektor: Dragan Jevtić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.