Bh. juniori u Zenici remizirali sa Slovačkom

Drugi prijateljski meč

Bh. juniori u Zenici remizirali sa Slovačkom

Juniorska reprezentacija BiH remizirala je danas u Zenici 1:1 u drugom prijateljskom meču sa odgovarajućom selekcijom Slovačke.

Izabranici Slavena Muse pružili su mnogo bolju partiju nego u utorak kada su izgubili od Slovačke s minimalnih 1:0, ali i ovoga puta je izostala realizacija, što svakako može da brine samog selektora.

Prvu priliku naš nacionalni tim imao je u 15. minuti. Ammar Đuderija je odlično prošao po lijevoj strani i iskosa sa desetak metara šutirao, ali je golman Branislav Chudik uspio da odbije loptu na peterac, gdje slovački defanzivci intervenišu ispred Lejsa Pličanića.

U 29. minuti u prilici se našao i Andrija Drljo, koji se odlično izborio za prostor za šut, međutim njegov pokušaj sa ivice šesnaesterca brani Chudik. Ofanzivna igra bh. juniorima se isplatila do kraja poluvremena, tačnije u 40. minuti, kada Nikola Šilić ulazi u kazneni prostor i sa oko 12 metara šalje loptu u gornji desni ugao za minimalno vodstvo.

U 44. minuti prvi put su zaprijetili i Slovaci. Arian Mojžiš je centrirao iz slobodnog udarca sa lijeve strane, a Matuš Capko šutira glavom i pogađa prečku.

Pri minimalnoj prednosti BiH se i otišlo na odmor, a prilika nije nedostajalo ni u nastavku. U 55. minuti Drljo je odlično prošao po desnoj strani i poslao povratnu loptu za Faruka Durakovića čiji šut sa 15-ak metara blokiraju slovački defanzivci.

Do kraja utakmice, tačnije u 66. minuti, Slovaci su uspjeli da izjednače golom koji je postigao Roman Čerepkai iz jedanaesterca. To je, ispostavit će se, bio ujedno i posljednji gol na utakmici.

Po završetku utakmice selektor Slaven Musa je izjavio:

„Za razliku od prvog susreta danas smo postigli pogodak i imali više prilika od protivnika, ali opet je zakazala realizacija. Generalno, smatram da smo mnogo toga dobili ovim dvomečom. Ovo je ulazna generacija juniora, od kojih neki igraju i za starije. Nedostajalo nam je nekoliko igrača zbog povreda i zbog toga što sad nije UEFA termin i klubovi ih nisu pustili. Možemo na kraju biti zadovoljni viđenim protiv jedne dobre ekipe.“

Prijateljska utakmica:

BiH - Slovačka 1:1 (1:0)

Bosna i Hercegovina: Faris Krkalić, Din Cviko, Marko Kuzmanović, Amar Kvakić, Andrija Drljo, Silvio Ilinković, Ammar Đuderija, Nikša Šilić, Ajdin Jusupović, Lejs Pličanić, Ermin Ajanović. Igrali su još: Faruk Duraković, Amel Muratović, David Čavić, Benjamin Redžić, Marko Kujundžić, Aid Tabaković, Almir Bajramović. Selektor: Slaven Musa.

Slovačka: Branislav Chudik, Patrik Leitner, Matuš Capko, Csaba Biricz, Tomaš Kubik, Adrian Mojžiš, Jakub Stefančin, Simeon Kohut, Stanislav Olejnik, Patrik Redeky, Adam Tučny. Igrali su još: Dominik Javorček, Roman Čerepkai, Adrian Kapralik, Gabriel Hornyak. Selektor: Stanislav Macek.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi