Boban je poželio sreću novom treneru

Sportski direktor Rossonera govorio o novonastaloj situaciji

Zvonimir Boban na press konferenciji: Ovo je poraz za sve nas...

S. Pašalić

Milan se nakon jako lošeg starta nove sezone jučer odlučio da uruči otkaz Marcu Giampaolu.

Ovaj 52-godišnjak je naslijedio Gennara Gattusa na klupi Rossonera nakon također loše sezone koju je ovaj klub imao i očekivali su se bolji dani, ali su navijači doživjeli novo razočarenje.

U prvih sedam kola Serije A, Milan je upisao čak četri poraza, ali je pored toga pružao lošu igru čak i onda kada je pobjeđivao.

Stefano Pioli je danas postao novi trener Rossonera i potpisao je na dvije godine, a sportski direktor Zvonimir Boban je upravo govorio na press konferenciji i dotakao se trenutne situacije.

"Nije lijepo biti ovdje zbog promjene trenera, što je poraz za sve, pa čak i na ličnom nivou. Ali moramo nastaviti dalje, s izborom za koji mislimo da je ispravan za Milan, kao i onim koji smo imali u ljeto. Sretno Stefanu Pioliju, sjajnom treneru koji stiže u teškom trenutku", rekao je Boban.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.