AC Milan od večeras i zvanično ima novog trenera

Pioli umjesto Giampaola

AC Milan od večeras i zvanično ima novog trenera

Edmir Škorić

Kako javljaju italijanski mediji, Milan će večeras imenovati novog trenera.

Marco Giampaolo je bivši, a po svemu sudeći novi trener je Stefano Pioli, protiv kojeg su brojni navijači Milana jer je nekada radio u Interu i jasno se izjašnjavao kao navijač crno-plavih.

Međutim, Sky Sport Italia izvještava da je odluka donešena i da su danas Milanovi predstavnici napravili dogovor s Piolijevim agentom Brunom Satinom.

Oni razrađuju detalje dvogodišnjeg sporazuma i Pioli bi večeras trebao da bude zvanično novi trener, a sutra već bi odradio prvi trening.

Giampaolo još zvanično nije dobio otkaz, ali u Milanu su nakon četiri poraza u prvih sedam kola Serije A odlučili da ga "smaknu".

Nagađa se da su Giampaolo i njegovi pomoćnici već bili u Milanellu kako bi ispraznili svoje kancelarije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Luciano Spalletti je bio prvi izbor Milana, no tu je Milanu problem predstavljala veliak odšteta jer je Spalletti imao ugovor s Interom.

Pioli je spreman da prihvati milion eura za ovu sezonu, a 1,5 miliona za narednu ukoliko ostvari određene ciljeve, a to je po svemu sudeći plasman u Ligu prvaka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CatAttack
???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi