Problemi za goste

Finci oslabljeni protiv BiH: Lappalainen zbog stomačnih problema ne putuje u Zenicu

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu igra u Zenici protiv Finske utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi nisu baš briljirali u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, ali još uvijek teoretski postoje šanse da se kroz kvalifikacije plasiramo na EP. Izabranici Roberta Prosinečkog u subotu dočekuju Finsku koja nas je u prvom meču iznenadila i savladala sa 2:0.

Finci su sigurno najpozitivnije iznenađenje u dosadašnjem dijelu kvalifikacija jer se nalaze na drugom mjestu nakon šest utakmica sa 12 osvojenih bodova.

U Zenicu sigurno stižu kako bi izbjegli poraz, te da naprave dodatni korak ka plasmanu na EP. Selektor ove selekcije Markk Kanerva pred gostovanje u Zenici ima malih problema jer neće moći računati na Lassija Lappalainena.

Iz tabora selekcije Finske su na Twitteru objavili da Lappalainen neće igrati na Biliinom polju protiv naše reprezentacije jer ima stomačnih problema. On će ostati u Finskoj i vjerovatno biti u sastavu za meč protiv Armenije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.