Upoznali su se još ranije

Kome je pripao Dilaverov dres? "Pravi je Bosanac..."

Tuzla je danas na trenutak stala. Stotu godišnjicu Slobode uveličao je zagrebački Dinamo, a meč odigran na Tušnju sam po sebi predstavljao je pravi spektakl.

Bila je to na papiru prijateljska utakmica, ali svi oni koji su dobili priliku nastojali su da je i opravdaju, pa je na terenu viđena prava borba, puno trke i žara. Na kraju je neriješen ishod bio najrealniji.

Od svih DInamovih fudbalera pažnju je najviše plijenio Emir Dilaver. O ovom defanzivcu u posljednje vrijeme se često govori u bh. javnosti, budući da je na njega 'oko bacio' i selektor Robert Prosinečki, a nakon utakmice navijači Slobode su ga okupirali željevši se fotografirati s njim.

Ipak, samo je jedan uspio da dobije i njegov dres. Otišao je u ruke fudbalera Slobode Dejana Uzelca kojeg se Dilaver sjetio još iz vremena kada je kao igrač Ferencvaroša igrao protiv Željezničara.

"Upoznali smo kada su Željezničar i Ferencvaroš igrali. Odličan je dečko, zaslužuje da igra za reprezentaciju. Pravi je Bosanac", kaže nam Uzelac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je ovo dan koji će Tuzla dugo pamtiti, kao i Uzelac čiju će vitrinu krasiti posebna uspomena na duel s Dinamom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.