Austrijanci se sjetili "zaboravljenog" Dilavera: Tako malo prostora i pažnje, to je bilo bolno

Nakon što je odlučio igrati za BiH

Austrijanci se sjetili "zaboravljenog" Dilavera: Tako malo prostora i pažnje, to je bilo bolno

Nedavno su se pojavile informacije da bi sjajni štoper Dinama Emir Dilaver mogao zaigrati za reprezentaciju BiH. Ipak, potom je uslijedilo "obeshrabrujuće" saopštenje iz NSBiH.

"Istovremeno smo radili i na rješavanju statusa Emira Dilavera koji je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rješenja istog pitanja. On nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bosanskohercegovačko, te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti dalje korake u tom pravcu", poručili su iz NFSBiH.

Nedugo nakon toga su se oglasili i iz Dinama i poručili da Dilaver ipak želi igrati za BiH, te da je predao potrebnu dokumentaciju za dobijanje bh. državljanstva.

Na kraju se zaključilo da se Dilaver ne želi odreći austrijskog državljanstva, ali da je predao papire za dobijanje dvojnog "sporstkog" državljanstva i da zaista želi zaigrati za BiH.

Danas priču o Emiru Dilaveru, rođenom u Tomislavgradu, donose i Austrijanci.

Naime, o njegovoj želji da igra za BiH, iako je bio član omladinskih selekcija Austrije, danas piše Sky Sport.

"Zaboravljeni Emir Dilaver u budućnosti želi igrati za BiH... Emir Dilaver je jedan od najupsješnijih internacionalaca iz Austrije. Za sebe ovaj 28-godišnjak može reći da je prvak Hrvatske i Mađarske, a kao igrač Ferencvaroša je tri puta osvajao i domaći kup. Međutim, nekadašnji mladi reprezentativac Austrije je uzalud čekao poziv iz A tima. Zbog toga Dliaver želi igrati za BiH", piše austrijski Sky Sport pozivajući se na Dilaverovu izjavu za Die Abstauber.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Niko me nikada nije kontaktirao. Zbog toga je za mene ta priča, mislim, završena. Također, imamo već dovoljno kvaliteta u austrijskoj reprezentaciji... Uz sav uspjeh koji sam imao, toliko malo prostora u medijima i tek nekoliko poziva za intervjue iz Austrije, to je bilo poprilično razočaravajuće, moram to reći. Kako sam ja državljanin Austrije - na kraju krajeva, sve sam naučio u Austriji, prošao sam čitavu omladinsku školu i igrao za mladi tim - to je bilo jako bolno za mene", rekao je Dilaver za Die Abstauber.

Inače, Emir Dilaver je prošao omladinsku školu bečke Austrije, za koju je igrao do 2014. godine. Nakon toga je nastupao za Ferencvaroš i Lech, a 2018. je stigao u Dinamo. Svojevremeno je bio član U18, U18, U20 i U21 selekcija Austrije.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Ne zeli te tvoja drzava, **** je
4 5
Kiss
bujrum svakako nemamo stopera
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi