Vezni fudbaler Veleža

Hasanović nahvalio Zrinjski: U Mostaru se živi za derbi

Ekipa Veleža pripreme pred nadolazeći derbi protiv Zrinjskog odrađuje u Vogošći.

Ritam srijeda-subota u velikoj mjeri je iscrpio Rođene koji su odlučili da prvenstvenu pauzu provedu u mjestu nedaleko od Sarajeva, gdje uz redovite treninge imaju i sve uslove kako bi se maksimalno odmorili za ono što ih čeka.

A sljedeći izazov bit će derbi sa Zrinjskom koji svi u klubu s nestrpljenjem iščekuju.

"Iza nas je težak raspored, ritam srijeda-subota bio je prilično naporan, tako da nam je ovo dobro došlo. Treniramo, ali se i odmaramo, kako psihički tako i fizički", kaže vezista Veleža Dino Hasanović za SportSport.ba.

O Zrinjskom je govorio biranim riječima.

"Taj derbi je veliki izazov za sve igrače, nadam se da ovi mlađi neće izgoriti u prevelikoj želji, ali svejedno svi će dati i više od maksimuma kako bismo ostvarili pobjedu. U Mostaru se živi za tu utakmicu. O njima kao protivniku ne treba trošiti riječi, po meni su najkvalitetniji u ligi", kazao je, između ostalog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tokom vikenda Velež će protiv domaćina Unisa odigrati i prijateljsku utakmicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.