Rivaldu se nije svidjelo ponašanje Francuza

Brazilac smatra da katalonski tim mora uraditi sve da se ovakve situacije više ne ponavljaju

Rivaldo pozvao Barcelonu da dodatno kazni Ousmanea Dembelea

S. Pašalić

Barcelona je u prošlom kolu savladala Sevillu sa 4:0 na Camp Nou, ali je utakmicu završila sa devet igrača.

Araujo je dobio crveni karton zbog prekršaja u 87. minuti, a zatim je Ousmane Dembele zbog uvreda na račun sudije samo minutu kasnije također morao napustiti teren.

Dembele je zatim nekoliko dana kasnije saznao i svoju kaznu pa će tako propustiti dva meča, protiv Eibara, ali i El Clasico protiv Real Madrida.

Bivši igrač Barcelone, Rivaldo, pozvao je čelnike ovog kluba da dodatno kazne igrača koji pravi probleme i smatra da je njegovo ponašanje neprihvatljivo.

"Ousmane Dembele ponovno je u problemima nakon što je sudiji rekao nepristojne riječi i dobio je crveni karton u pobjedi od 4:0 nad Sevillom", rekao je Rivaldo.

"Dobio je suspenziju za dvije utakmice što znači da će 26. oktobra propustiti El Clasico protiv Real Madrida."

"Barcelona mora popričati s igračem o ovom glupom isključnju. To nije prihvatljivo i moglo bi naštetiti ekipi, a njegovo isključenje je stvorilo poteškoće saigračima."

"Važno je da klub ima interni postupak kako bi sankcionisao igrače u ovakvim glupim situacijama, u kojima neprimjereno razgovarate sa sudijom ili trenerom."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ima smisla kažnjavati ga na neki način da izbjegne nove situacije u budućnosti. Ne mislim samo na Dembelea, već na svakog igrača koji bi mogao učiniti nešto slično"

"Igrač mora biti pametan, imati na umu da će nakon toga biti još utakmica i da ne bi trebao iznevjeriti svoje saigrače, trenera i klub dovoditi u tešku situaciju.", rekao je Rivaldo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.