Očekivana pobjeda premijerligaša

Željo uveličao rođendan NK Hajduk Orašje: Plavi razigrani i efikasni

Samir Mlaćo

FK Željezničar je danas uveličao stogodišnjicu NK Hajduk Orašje i odigrao prijateljski meč u tom gradu.

Plavi su reprezentativnu pauzu iskoristili na najbolji mogući način i slavili pobjedu od čak 12:0.

Željo je meč počeo u sastavu: Kjosevski - Stevanović, Bogičević, Sipović, Pavić - Sadiković, Alispahić - Veselinović, Štilić, E. Zec - Krpić.

Plavi su poveli pogotkom Štilića, na 2:0 je povećao Ermin Zec, a u 33. minuti Enes Sipović pogađa za 3:0. Do kraja prvog poluvremena još jedan pogodak Ermina Zeca.

U nastavku su Plavi istrčali u sastavu: Kršić - Šehić, Osmanković, Hajdarević, Stanić - Mehić, Dacić - A. Zec, Ramović, Mujezinović - Zajmović.

Na 5:0 povisuje Mujezinović, da bi 6:0 pisalo u 58. minuti. Pogodio je Asim Zec. Do kraja meča pogađali su gosti još šest puta. Strijelci su po dva puta bili Dženan Zajmović , Haris Hajdarević i Asim Zec.

Željo će sutra odigrati prijateljski meč protiv Bosna Kalesije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijateljska utakmica:

NK Hajduk Orašje - FK Željezničar 0:12

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.