Važan ispit za Plemiće

Vukas: Protiv Veleža moramo biti pravi

Samir Mlaćo

Zrinjski se okončao mini pripreme u Opatiji. Plemići su odigrali i prijateljski meč protiv NK Rijeka (1:1), a sada ih očekuje pripreme za gradski derbi sa Veležom.

Plemići u ovaj meč ulaze sa sa pete pozicije.

"U Istri smo imali odlične uslove za rad, odigrali smo i meč sa Rijekom, te možemo btii zadovoljni. Bila to prava utakmica sa dosta naboja, došlo je dosta publike. Čekaju nas sad pripreme za Velež. U tom derbiju moramo biti pravi", kazao je šef struke HŠK Zrinjski Hari Vukas.

Jedini pogodak za Zrinjski protiv Riječana postigao je kapiten Pero Stojkić u 40. minuti. Prethodno su domaći poveli pogotkom Roberta Murića u 15. minuti.

Meč između Veleža i Zrinjskog igra se u subotu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.