Ahmetović je u posljednjem duelu na Koševu bio neriješiva enigma za defanzivce Čelika, a u petak ćemo vidjeti hoće li ga moći zaustaviti Vrhovac, Pecelj i ostali iz odbrane Zeničana

Neugodna tradicija za klub s Bilinog polja

Nemoguća misija: Čak 33 godine Čelik nije slavio na Koševu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika reprezentativnu pauzu koriste kako bi se što bolje pripremili za nastavak sezone. Nakon što su odradili mini pripreme u Međugorju, Zeničani su jučer imali slobodan dan, a već danas imaju novi trening.

U petak će izabranici Slaviše Božičića gostovati na Koševu, gdje nisu pobijedili 33 godine. Sigurno da tradicije i postoje da se ruše, a vidjet ćemo mogu li crno-crveni pobijediti aktuelnog prvaka na našem najvećem stadionu. 

Zeničani su posljednji put slavili u Sarajevu 1986. godine, a gol za pobjedu rezultatom 0:1 postigao je Duško Vlaisavljević. Nakon toga, Čelik nije uspio da osvoji tri boda protiv bordo ekipe i to je jedini stadion, odnosno gostujući teren na kojem nisu pobijedili.

Koliko je u posljednje vrijeme Sarajevo nezgodan protivnik za Zeničane, kada su u pitanju utakmice na Koševu govori podatak da je u posljednje četiri utakmice Sarajevo postiglo 17 golova, dok je Čelik postigao samo jedan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani su posljednji put neporaženi napustili Sarajevo 2015. godine, kada je na Koševu bilo 1:1, strijelac za Sarajevo bio je Leon Benko, dok je za Čelik pogodio Nikola Simić, crno-crvene je na toj utakmici s klupe predvodio Boris Pavić, dok je s druge strane na klupi sjedio Meho Kodro, koji je upravo nakon tog meča otišao iz Sarajeva.

U ovoj sezoni Čelik i Sarajevo su igrali na Bilinom polju, a u sjajnoj atmosferi pred oko 10.000 gledatelja meč je završen bez pobjednika 0:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.