Pozicija šefa struke je u međuvremenu pripala Milenku Bošnjakoviću

FK Sloboda dogovorio raskid saradnje sa Marijanom Bloudekom · Zvanično

Iskusni stručnjak Marijan Bloudek je prije 10-ak dana stigao na kormilo Slobode. U međuvremenu se, međutim, promijenilo rukovodstvo kluba i krenulo u potragu za novim trenerom - bez da je raskinuta saradnja sa Bloudekom.

FK Sloboda je jučer zvanično predstavila novog trenera, Milenka Bošnjakovića, a tek danas stiže potvrda sa Tušnja da je raskinuta saradnja sa Bloudekom.

"Pregovarački tim FK Sloboda i Marijan Bloudek dogovorili su sporazmni raskid ugovora, a koji ne ide na štetu kluba... Tokom pregovora, gospodin Marijan Bloudek je bio korektan i pokazao je razumijevanje za cjelokupnu situaciju u našem klubu. Istakao je da mu je želja da se klub stabilizuje i vrati na staze stare slave... Marijanu Bloudeku se zahvaljujemo na razumijevanju i želimo mu mnogo sreće u nastavku njegove profesionalne karijere", poručili su iz FK Sloboda.

Inače, Marijan Bloudek je Slobodu vodio samo na prijateljskom meču protiv zagrabačkog Dinama, odigranom povodom stogodišnjice tuzlanskog prvoligaša.

Bludek je u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio još NK Smartno, Čelik, Sladki Vrh, Zrinjski, Široki Brijeg i NK Pomorac.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.