Šećerbegović: Ovdje ni čarobnjak iz Oza ne bi mogao sve riješiti

Novi predsjednik FK Sloboda

Šećerbegović: Ovdje ni čarobnjak iz Oza ne bi mogao sve riješiti

Edmir Škorić

U Tuzli je održana press konferencija FK Sloboda, a na istoj su se novinarima obratili novi predsjednik kluba Elmir Šećerbegović, Elmir i Rizah Mešković te novi trener Slobode Milenko Bošnjaković.

Odmah se naglasilo da je klub u teškoj situaciji,a li da se novo rukovodstvo ne planira tako lako predati.

"Evidentirani dug je 5,4 miliona KM. U finansijskoj smo blokadi, niti jedan račun nije aktivan. Trenutno u Slobodi nema marke. Ugled Slobode je srozan maksimalno. Stvoren je dojam da je Sloboda bila neko kome se davao novac, a dugovi nagomilavali", rekao je Šećerbegović.

On je dodao da je Sloboda dužna državi, da nisu isplaćene plaće i doprinosi. "Da ne kažem da smo dužni i Bogu i narodu", dodao je.

"U Slobodu nikad niko nije dao, ljudi su posudili Slobodi. Onda ta potraživanja traže sudskim putem uz kamate. Rijetki su izuzeci. Naša ideja je da klup postane samoodrživ. To je moguće, a prvi korak smo napravili izmjenom statua", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je također istakao da su angažovana tri advokata i pravni tim koji će se baviti Slobodom.

"Nama je Tuzla City sportski prijatelj i rival. Mi bismo voljeli da sutra uzmu titulu, ali se moramo okrenuti svojim problemima kojih imamo i previše. Navijače pozivam za malo strpljenja. Ovdje da dođe i čarobnjak iz Oza ne bi mogao sve riješiti", zaključio je prvi čovjek Tuzlaka.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
U raljama Hazmira!
2 6
Izet
hajde sad narode Tuzle dignite se i spasite Slobodu kao sto ste 92 spassili Tuzlu
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi