Problemi za Kovača

Žestok udarac za Bayern: Nekoliko mjeseci bez Niklasa Sülea

Edmir Škorić

Bayern će narednih mjeseci morati da igra bez sjajnog stopera Niklasa Sülea.

Stoperu njemačke reprezentacije i Bayerna pukli su prednji križni ligamenti u lijevom koljenu tokom gostujuće utakmice protiv Augsburga (2:2) u subootu.

Klupski doktor Hans-Wilhelm Muller-Wolhfahrt je najavio da će Süle morati na operaciju u nedjelju i da će barem nekoliko mjeseci biti izvan stroja.

Bivši igrač Hoffenheima bio je standaradan ove sezone, odigravši osam mečeva u Bundesligi i dva u Ligi prvaka, a u prvih 11 u odbrani Bayerna trebalo bi da ga zamijeni Jerome Boateng ili po potrebi Lucas Hernandez, koji može da igra i na poziciji lijevog beka i stopera.

Vijest o povredi stopera dolazi u najgore vrijeme, kada Bavarce očekuju četiri utakmice u destak dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.