Bayern u 91. minuti ostao bez pobjede protiv Augsburga, remi Werdera i Herthe
Bayernu su se osvetili promašaji

Još jedan kiks izabranika Nike Kovača

Bayern u 91. minuti ostao bez pobjede protiv Augsburga, remi Werdera i Herthe

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Bayerna su u 8. kolu Bundeslige stigli na gostovanje kod Augsburga i remizirali rezultatom 2:2.

Izabranici Nike Kovača su željeli stići do pobjede nakon neočekivanog poraza u prošlom kolu od Hoffenheima, ali nije sve krenulo po planu.

Već u 1. minuti Richtner se najbolje snašao u šesnaestercu Bavaraca i pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Bayern je odmah krenuo po izjednačenje i do njega stigao već u 14. minuti kada je Robert Lewandowski nakon ubačaja Gnabryja pogodio za 1:1.

Gosti su nakon toga imali nekoliko prilika da stignu do vodstva, ali je i Augsburg imao svoje šanse, međutim, rezultat se do poluvremena nije mijenjao.

Ipak, već početkom nastavka, u 49. minuti Gnabry je sjajnim udarcem sa vrha šesnaesterca postigao gol za vodstvo Bavaraca od 2:1.

Bayern je do kraja pokušavao stići i do trećeg gola, a najbolju priliku je imao Gnabry u 61. minuti, ali je golman domaćih sjajno intervenisao.

Svi promašaju su se osvetili Bayernu u 92. minuti kada je Finnbogason pogodio za 2:2, a bio je to i konačan rezultat.

Fortuna Dusseldorf je na svom terenu ugostila Mainz i slavila sa 1:0. Domaći su cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više nakon što je Fernandes dobio drugi žuti karton u 45. minuti, a to su iskoristili u 82. minuti kada je Hennings postigao gol za 1:0.

RB Leipzig je dočekao Wolfsburg i remizirao rezultatom 1:1. Poveli su domaći golom Wernera u 54. minuti, a gosti su do izjednačenja stigli u 82. minuti kada je Weghorst postigao gol.

Union Berlin je na slavio sa 2:0 protiv Freiburga na svom terenu. Bulter je već u 1. minuti pogodio za 1:0, a Ingvarsten je golom u 84. minuti potvrdio pobjedu domaćih.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Werder Bremen je ugostio Herthu i odigrao 1:1. Domaći su poveli Sargenta u 7. minuti, a Lukebakio je u 70. minuti izjednačio na 1:1. Vedad Ibišević je za goste igrao do 77. minute.

Na tabeli je vodeća Borussia Monchengladbach sa 16 bodova i utakmicom manje, Wolfsburg također ima 16 bodova, a Bayern i Leipzig po 15.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi