Ušao nakon povrede Nikole Kalinića

Džeko u Genovi dobio priliku za igru mnogo prije nego što se mislilo

Bh. kapiten Edin Džeko dobio je u Genovi priliku za igru mnogo prije nego što je očekivao.

Podsjetimo, Dijamant je u prošlom kolu Serije A doživio povredu jagodične kosti zbog koje je morao na operaciju pa nije igrao za reprezentaciju protiv Finske i Grčke.

Govorilo se da će propustiti i barem dva meča svoje Rome, ali to se ipak nije desilo već je danas dobio šansu za igru i to silom prilika.

Trener Paulo Fonseca ga je poveo u Genovu iako se nije znalo da li će uopšte dobiti potvrdu od doktora da na njega smije računati. Prije meča ga je stavio na klupu a nakon povrede Nikole Kalinića krajem prvog poluvremena uveo ga je u igru.

Džeko je istrčao na teren sa zaštitnom maskom, a nadamo se da mu to neće predstavljati problem da odigra što bolje u drugom poluvremenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.