Mujagić propušta meč na Tušnju?

Novi udarac za Slobodu pred derbi protiv FK Sarajevo

E. Čaušević

Fudbaleri Slobode jučer su poraženi u gostima protiv Širokog Brijega sa 2:0 u meču 13. kola Premijer lige BiH.

Tuzlanski klub se nalazi u velikoj krizi ove sezone zbog raznih dešavanja u klubu, a na veliku žalost navijača to se odrazilo i na terenu. Sloboda je bez pobjede već pet mečeva u Premijer ligi BiH u kojim su izvukli samo jedan bod.

Pred Slobodom je veliki derbi narednog vikenda u okviru 14. kola Premijerli ge BiH kada će na Tušnju ugostiti aktuelno lidera FK Sarajevo. Ukoliko Tuzlaci žele preokrenuti situaciju jasno je da moraju slaviti u derbiju što neće sigurno biti nimalo lako.

Da stvari budu gore za Milenka Bošnjakovića u ovom meču vjerovatno neće moći računati na Abida Mujagića. Ovaj igrač povrijedio je zglob noge, te će u narednim danima uraditi dodatne preglede nakon čega će se znati koliko će biti odsutan s terena.

No, kako stvari stoje Mujagić će gotovo sigurno propustiti duel protiv Sarajeva. Mujagić je u Slobodu stigao ovog ljeta, te je odigrao 15 utakmica u svom takmičenjima i upisao je jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.