Kuda plovi "tuzlanski brod"? Sedmice istine za FK Sloboda
Trenutak kada je Široki "načeo" Slobodu

U pet kola osvojen bod

Kuda plovi "tuzlanski brod"? Sedmice istine za FK Sloboda

A. Beganović

Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle jučerašnjim porazom od Širokog Brijega produžio je niz loših rezultata.

Naime, tuzlanska ekipa je bez pobjede više od mjesec dana, odnosno od 14. septembra kada je na Tušnju savladala Borac rezultatom 3:1.

Od tog meča Tuzlaci su odigrali još pet i osvojili su samo bod i to na gostovanju kod Čelika (0:0), a bolji od Slobode u ovom periodu bili su Mladost (2:0), Zrinjski (3:0), Radnik (3:2), te Široki (2:0).

Loše igre i loši rezultati skupo su koštali Tuzlake koji su se nakon pobjede nad Borcem nalazi na 6. mjestu tabele sa 12 osvojenih bodova i u tom trenutku realnim izgledima da se priključe pa i borbi za mjesta koja vode na evropsku scenu.

No, haotična situacija u klubu koja je kulminirala štrajkom fudbalera učinila je svoja tako da nakon 13 kola Tuzlaci zauzimaju 10. mjesto sa 13 bodova, samo četiri više od jedanaestoplasirane Mladosti.

No, da stvar bude gora po ekipu iz Tuzle do kraja prvog dijela prvenstva očekuje ih težak raspored s obzirom da će na Tušnju odmjeriti snage sa ekipama iz samog vrha tabele, Sarajevom, Željezničarom i Tuzla Cityjem, dok će pak u goste Veležu, Zvijezdi 09 i Borcu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šest utakmica koje bi mogle odrediti sudbinu Slobode u nastavku prvenstva. Da li će se boriti za goli premijerligaški učinak ili će pak uploviti u mirnije vode, pitanje je na koje je teško dati odgovor.

Jedno je sigurno, ukoliko žele poboljšati svoj bodovni saldo i koliko-toliko mirnije otići na pauzu, izabranici Milenka Bošnjakovića će morati na terenu pokazati mnogo više znanja, ali i borbenosti što u posljednjim utakmicama nemaju.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Dino_2000
Autoru teksta zelim sve najgore,pa dokle cete se vise sladiti tudjim mukama.Pustite nas na.miru.
2 13
mirza24
Sloboda nema para , nema predsjednika , nema upravu , nema trenera , nema stadion nema pomocni teren travnati , nema kvalitetni igraca SLOBODA IMA - ime , dug , uhl**** , kriminalce , amatere igrace i trenere ........... OVO JE NA NASU ZALOST ISTINA
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi