Analizirane sporne situacije

Stručni konsultant na BHT-u: Greška na Koševu, na Grbavici i na Tušnju ispravne odluke

Edmir Škorić

Član Komiteta za suđenje i sudije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Muamer Bureković, komentirao je sporne situacije iz 13. kola Premijer lige.

Bureković se ovrnuo na nekoliko situacija koje se smatraju diskutabilnima, pa je tako komentarisao i crveni karton koji je zaradio igrač Čelika Marko Perišić na Koševu u susretu protiv Sarajeva.

Bureković je kazao da "sudija nije bio dobro pozicioniran i da je prekršaj evidentan, ali da je disciplinska mjera bila pogrešna", odnosno prema njegovim riječima, sudija nije trebao dati direktan crveni karton gostujućem igraču, već žuti karton.

Također je komentarisao i situaciju kada su igrači Željezničara u susretu protiv Mladosti tražili pemal, rekavši da je sudija donio dobru odluku.

Osvrnuo se Bureković i na situaciju kada je dosuđen penal za Radnik protiv Tuzle, istaknuvši da je Peljto ispravno postupio na Tušnju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.