Ko je najkorisniji igrač dosadašnjeg dijela Premijer lige?

Kompletirano 13 kola

Ko je najkorisniji igrač dosadašnjeg dijela Premijer lige?

A. Čaušević

Stvari u Premijer ligi BiH se počinju zakuhavati. Trećina prvenstva je okončana i najave da će biti interesantno i uzbudljivo do samog kraja se ispostavljaju tačnim. 

Gledajući individualni učinak i InStat index učinkovitosti nekoliko igrača je obilježilo dosadašnji učinak prvenstva i užoj su konkurenciji za najkorisnijeg fudbalera.

Kada je u pitanju InStat index učinkovitosti u obzir su uzeti igrači koji su odigrali minimalno osam utakmica. Za sada najbolji u tom segmentu je Slobodan Jakovljević. Iskusni defanzivac Zrinjskog u prosjeku bilježi index 261.

Na drugom mjestu je također igrač Zrinjskog, Edin Rustemović (257), zatim slijedi Besim Šerbečić iz Sarajeva sa indexom 250, u top 10 još su Stojan Vranješ (Borac/ 249), Tomislav Barbarić (Zrinjski/242), Miloš Simonović (Radnik/241), Zoran Milutinović (Borac/238), Anel Hebibović (Sarajevo/235), Miljan Govedarica (Zrinjski/235) i Nedim Mekić (Radnik/234).

Vodeći na listi strijelaca trenutno su Vojo Ubiparip i Sulejman Krpić sa po 10 postignutih golova. Slijedi Brandao de Souza sa devet, te Vranješ sa osam golova.

Od vodećih golgetera najbolje kotira spomenuti Vranješ (249), zatim slijedi Brandao de Souza sa indexom 224, slijedi Ubiparip sa indexom 222, dok Krpić ima index 210.

Kada je u pitanju lista najboljih asistenata Vranješ je odličan i u tom segmentu. Iskusni veznjak je do sada skupio pet asistencija. Uzimajući u obzir i osam golova to znači da 33-godišnjak zaslužan za 13 od 17 golova Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Vranješa po pet asistencija ima dvojac iz Radnika Mahir Karić i Slaviša Radović, dok su po četiri upisali veznjaci Tuzla Cityja i Željezničara, Ivan Sesar i Semir Stilić.

Pošto je u grupi najboljih golgetera, dijeli prvo mjesto na listi asistenata te je među igračima sa najboljim InStat indexom s punim pravom epitet najkorisnijeg igrača trenutno pripada Stojanu Vranješu. Ne pokazuje to samo statistika, već i generalno njegove partije na terenu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

adis04
Koji je Zrinjski na tabeli kad su im igrači ovako dobri,sranje..
6 3
Sikter2027
Savez Napolje! MojaTV odronu TV historije!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi