Uhapšena tri Albanca i jedan Španac

Europol objavio snimak: Šta je albanska mafija sve ukrala igračima Reala i Atletica?

Edmir Škorić

Trojica Albanaca i jedan Španac uhapšeni su nakon optužbi da su opljačkali igrače Real Madrida i Atletica.

Europol je objavio snimke hpšenja albanske bande koja je djelovala u Španiji, a postali su noćna mora igrača Reala i Atletica, ali i trenera Zinedinea Zidanea.

Bandu predvode trojica albanskih državljana i jedan Španac. Optuženi su za nekoliko pljački, a Europol je objavio snimke njihovog hapšenja.

Krađe su uglavnom počinjene kada su kuće bile prazne. Jedan od zatočenika, voditelj mreže, albanski državljanin s inicijalima MZ, ranije je uhapšen zbog sudjelovanja u nasilnom napadu 2007. godine na kuću biznismena Josea Luisa Morena.

Počinitelji se optužuju za najmanje 20 takvih zločina koji su se dogodili u Asturiji, Castilli i drugim područjima, a među kućama koje su se našle na meti pljaškaša je i kuća Zidanea, Isca i Casemira iz Reala te Atleticovog igrača Thomasa Parteya.

Španske vlasti oduzele su od lopova nakit, luksuzne automobile, hiljade eura i medalje Lige prvaka tokom operacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.